DAGEN
UUR
MIN
SEC

Abdijentocht Gravel – ‘cruisen’ doorheen de Kempen

Zondag 22 mei slaan de Yuzzu Gravel Series hun tenten op aan het magnifieke domein De Vijvers in Averbode. In de schaduw van de imposante abdij trekken we eropuit voor de Abdijentocht Gravel.

Vanuit startplaats Averbode gravelen we in noordelijke richting en gaan we op zoek naar de abdij van Postel waar het keerpunt van de langste afstand ligt. Onderweg passeren we de groene longen van de Kempen in de regio van Meerhout, Mol, Balen, Dessel, Westerlo en andere mooie Kempische plaatsen. We bevinden ons letterlijk in de ‘Middenkempen’, zeg maar het hart van deze geografische streek.

Hét kenmerk van de Kempen is natuurlijk hun zanderige bodem omgeven door ongerepte dennebossen, vennen, heiden en weilanden. Tel daarbij nog de ontelbare, uitgestrekte waterpartijen zoals de Kempense meren en een groot aantal riviertjes en kanalen met jaagpaden en je krijgt de ideale mix voor een leuke graveltocht.

Op de terugweg naar Averbode pikken we ook de abdij van Tongerlo mee om zo een zinderende finale van 15 km richting finish aan te vatten. Je hebt de keuze uit een parcours van 60 km, 100 km of 135 km met start en finish in Averbode.

Yuzzu

Yuzzu is de Belgische marktleider in directe verzekeringen en maakt deel uit van de AXA-groep.

De verzekeraar heeft niet enkel een uitgebreide fietsverzekering, maar ook een auto-, bestelwagen-, motor-, woning- en familiale verzekering. Zo verzekert Yuzzu het dagelijks leven van meer dan 150.000 klanten in België. De verschillende verzekeringen kan je trouwens gemakkelijk online berekenen en afsluiten, of met behulp van de enthousiaste medewerkers die telefonisch en in de shops beschikbaar staan. Bij Yuzzu ben je dus verrassend vlot verzekerd!

Ben je op zoek naar een vakantiehuis voor een moment met je gezin, met je sportteam, voor een teambuilding of met je vrienden?

Of je nu met 2 of met 50 personen bent, Ardennes-étape biedt je het beste van de Belgische Ardennen aan. Meer dan 2.000 vakantiehuizen voor alle smaken en budgetten. Van een tiny house tot luxe villa met een wellnessruimte, Ardennes-étape beschikt over het vakantiehuis dat bij jou past.

Met de code AE-YGS2022 geniet je van 30 euro korting op elk van je fietsverblijven in 2022 met Ardennes-étape.

Ga naar ardennes-etape.be en kies jouw verblijf.

Wil je een persoonlijke aanbod ontvangen? Neem contact met ons op.

WCUP SPORTS NUTRITION

WCUP Sports Nutrition is een Belgisch merk van wetenschappelijk samengestelde sportvoedingsproducten te gebruiken zowel voor, tijdens als na de fysieke inspanning. WCUP ontwikkelt producten die een verschil maken en die voldoen aan de basisbehoefte van de sporter met als ultieme doel de sportprestatie te verbeteren. Alle producten zijn PH-neutraal, puur Belgisch en getest door atleten. Bezoek www.wcup.eu voor meer info over het assortiment alsook een lijst van de WCUP verdelers.

Speciaal voor de Yuzzu Gravel Series biedt Wcup een voordeelpakket aan voor €50 in plaats van €71,85 met gratis levering aan huis! Bestel je voordeelpakket via https://wcup.eu/winkel/yuzzu-pakket/!

ABDIJENTOCHT GRAVEL PARTNERS

Title partner

Main partners

Official Suppliers

Media Partners